Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical composition and metabolizable energy values of feedstuffs for broiler chickens R. Bras. Zootec.
Silva,Eliane Aparecida da; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Rostagno,Horacio Santiago; Ribeiro Junior,Valdir; Vieira,Rodolfo Alves; Campos,Anastácia Maria de Araújo; Messias,Rodrigo Knop Guazzi.
The objective of this study was to estimate the values of apparent metabolizable energy and apparent metabolizable energy corrected for nitrogen balance and determine the chemical composition of the following feedstuffs: babassu meal, sunflower meal, corn gluten meal, babassu starch flour, meat and bones meal, beans, millet, cookies residue, pasta residue and bread-making residue. The traditional method of excreta collection was used with broilers in the period of 14 to 24 days of age, which were distributed in a completely randomized design with eleven treatments and six replicates of six birds each. Each feedstuff replaced the reference diet at levels of 30 or 40% depending on the type of feedstuff. Chicks were housed in cages fitted with trays to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Agroindustrial residues; Metabolizable energy corrected; Nitrogen balance.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000300026
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Determination of true digestible amino acids of feedstuffs utilizing cecectomized roosters R. Bras. Zootec.
Silva,Eliane Aparecida da; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Rostagno,Horacio Santiago; Vieira,Rodolfo Alves; Ribeiro Junior,Valdir; Campos,Anastácia Maria de Araújo; Pereira,João Paulo Leles.
The objective of this study was to estimate the true digestibility coefficients of amino acids and digestible amino acid values of some poultry feedstuffs. The feedstuffs were: babassu meal, sunflower meal, corn gluten meal, babassu starchy meal, meat and bone meal, common beans, pearl millet and residues of cookies, pasta and bread. The precise feeding method of Sibbald was used with adult cecectomized Leghorn roosters distributed in a completely randomized design, consisting of ten treatments and six replications with a rooster in each. The treatments were represented by the feedstuffs evaluated. The roosters were kept in a period of fasting for 36 hours and then fed 30 grams of feed. Samples were collected during 56 hours. Simultaneously, six roosters...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amino acids; Digestibility; Poultry.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000900015
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito da utilização de farelo de girassol na dieta sobre o desempenho de frangos de corte R. Bras. Zootec.
Tavernari,Fernando de Castro; Dutra Junior,Wilson Moreira; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Rostagno,Horacio Santiago; Vieira,Rodolfo Alves; Silva,Carla Rodrigues da.
Foi realizado um experimento para avaliar os efeitos da inclusão de farelo de girassol em rações para frangos de corte sobre o desempenho, o rendimento de carcaça e dos cortes e a viabilidade econômica. O delineamento experimental foi em blocos casualizados com cinco níveis de farelo de girassol (0, 5, 10, 15 e 20% da dieta basal), oito repetições e 20 aves por unidade experimental. As aves e as rações foram pesadas no início e ao final de cada fase do período experimental (1 a 21 dias e 22 a 42 dias) para obtenção do consumo de ração, do ganho de peso e da conversão alimentar. Duas aves de cada repetição foram abatidas aos 42 dias de idade para avaliação da carcaça. Com a inclusão do farelo de girassol, o consumo diminuiu linearmente na fase inicial (y =...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alimento alternativo; Avicultura; Carcaça.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982009000900015
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of different digestible isoleucine/lysine ratios for broiler chickens R. Bras. Zootec.
Tavernari,Fernando de Castro; Lelis,Guilherme Rodrigues; Carneiro,Paulo Roberto de Oliveira; Vieira,Rodolfo Alves; Polveiro,Richard Costa; Luengas,Jorge Armando Prada; Rostagno,Horacio Santiago; Albino,Luiz Fernando Teixeira.
Two experiments were conducted to evaluate different digestible isoleucine/lysine ratios on diets for broiler chickens in the starter (7 to 21 days) and finishing (30 to 43 days) phases. For the tests, the experimental design was of randomized blocks with seven treatments (six different digestible isoleucine/lysine ratios and a control treatment) and eight repetitions of 25 and 20 birds (COBB males) per experimental unit in the starter and finishing phases, respectively. The diets met the requirements, except for isoleucine and lysine. To avoid excess lysine in the experimental diets, the digestible lysine content was calculated to be 87% and 89% of the recommended for the starter and finishing phases, respectively. The control treatment was adequate in...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Isoleucine; Lysine; Ratio; Requirement.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000700020
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Utilização de xilanase em dietas compostas por milho e farelo de soja de poedeiras comerciais em postura R. Bras. Zootec.
Viana,Maurício Tárcio dos Santos; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Rostagno,Horacio Santiago; Silva,Eliane Aparecida da; Vieira,Rodolfo Alves; Ribeiro Junior,Valdir.
Objetivou-se avaliar o efeito da adição da enzima xilanase (Econase XT25) sobre o metabolismo de nutrientes e o desempenho de poedeiras no período de 24 a 48 semanas de idade. Foram utilizadas 288 poedeiras, distribuídas em delineamento experimental inteiramente casualizado em arranjo fatorial 2 × 2, com dois níveis de energia metabolizável (2.900 e 2.755 kcal/kg) combinados ou não com a adição de xilanase (37,5 g/t de ração), totalizando quatro tratamentos (controle positivo; controle negativo; controle positivo + xilanase; e controle negativo + xilanase), avaliados com 12 repetições de 6 aves por unidade experimental. As dietas controle positivo e controle positivo + xilanase foram formuladas seguindo as recomendações das Tabelas Brasileiras (100% de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Desempenho; Energia metabolizável; Enzimas; Metabolismo; Poedeiras.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000200021
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional